Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over WILLEMSFONDS MOL - DAGUITSTAP LUIK - Station GUILLEMINS en PAUL DELVAUX in LA BOVERIE

WILLEMSFONDS MOL - DAGUITSTAP LUIK - Station GUILLEMINS en PAUL DELVAUX in LA BOVERIE

1. Geleid bezoek aan het Station GUILLEMINS + begeleide wandeling van het station naar LA BOVERIE (1,3 km).

Het door Santiago CALATRAVA – denk aan de Ciudad de las artes y las ciencias in Valencia - ontworpen station is 40 m hoog en met zijn twee overkappingen 150 m breed. Het stationsgebouw werd ingehuldigd in 2009.

Wegens zijn grote raampartijen die het licht doorlaten, wordt het vaak een kathedraal van de moderne tijden genoemd. Zijn witte kleur en zijn vormen verwijzen duidelijk naar de stijl van Santiago Calatrava, een wereldwijde beroemde Spaanse architect. Het station is gemoderniseerd, maar draagt nog steeds zijn oude naam Guillemins. Deze naam verwijst naar een religieuze orde, de ‘guillemites’ (wilhelmieten). Deze door de heilige Wilhelm gestichte orde was in de middeleeuwen in deze wijk gevestigd.

Luik is begiftigd met een hedendaagse en zelfs futuristische site welke we op onze wandeling zullen ontdekken. De as Guillemins-Boverie, gebouwd van glas en ijzer, geeft de kunst en de natuur een prominente plek. Ontdekking van architectuur en verbluffende bouwmethoden: het treinstation, het nieuwe museum La Boverie, de Médiacité ... We lopen over de nieuwe brug, “La belle Liègeoise”, door het park en de paden om unieke kunstwerken te ontdekken, met bijzondere aandacht voor enekele STREETART kunstwerken.

2. Geleid bezoek aan de tentoonstelling PAUL DELVAUX en zijn universum in hét museum van Luik, LA BOVERIE.

In het kader van de 100e verjaardag van het surrealisme verwelkomt La Boverie een grote tentoonstelling gewijd aan de Belgische kunstenaar Paul Delvaux.

De tentoonstelling verenigt meesterwerken die al jaren niet meer te zien of niet meer samengebracht zijn geweest. Ze beoogt minder bekende facetten te onthullen van de kunstenaar, die als de schilder van hoofdzakelijk vrouwen en stations wordt beschouwd. Je zal de betekenisvolle elementen van de wereld van Paul Delvaux kunnen ontdekken aan de hand van schilderijen, tekeningen en objecten, die onderling of met het werk van andere kunstenaars worden geconfronteerd.

Lunchen (vrije keuze) kan in het lunchrestaurant van het museum, Madame Boverie.

 We maken deze daguitstap met de bus (Marcel Cars) die ons ’s morgens (vroeg, 8u15) oppikt en ons ‘s avonds (niet zo laat,18u00) terug afzet. 

Richtprijs = 45,00 EUR

D.i. inclusief transfer met de bus, geleide bezoeken aan zowel het Station Guillemin en de tentoonstelling van Paul Delvaux in La Boverie

Uw lunch is op eigen kosten, reken op 10,00 à 20,00 EUR.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 45,00
Deelnameprijs niet-leden € 60,00

Meer info nodig? Contacteer:
Linda Bogaert
mol@willemsfonds.be
0485-52 31 19

Sluit Mijn Willemsfonds