Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?
Wie zoekt die vindt.
Wie zoekt die vindt.
“Het gevoel om samen in een verhaal te duiken, het te delen, het tot leven te brengen met de stem- dat heb ik altijd zeer magisch gevonden. In de Middeleeuwen was het obsceen om niet luidop te lezen. Tot de 12de eeuw maakte je jezelf verdacht als je niet fluisterde of de woorden vormde met je mond tijdens het lezen. Lezen enkel voor jezelf, gescheiden van de anderen, dat kwam pas later.”
Cornelia Funke, auteur
Lezen is een essentiële vaardigheid die een positieve impact heeft op zowel individuen als de samenleving als geheel. In het onderwijs speelt lezen een centrale rol bij de ontwikkeling van kritisch denken, taalvaardigheid, verbeeldingskracht en empathie. Campus Willems erkent dit belang en host daarom een introductiedag Samenlezen.
Samenlezen draait niet alleen om woorden op papier, maar om het delen van interpretaties, gevoelens en gedachten. Heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe het zou voelen om samen met anderen diep in de wereld van een verhaal te duiken? Grijp dan deze unieke kans om te luisteren naar anderen, je eigen inzichten te delen en nieuwe perspectieven te ontdekken. Ilona Plichart, trainer Samenlezen en begeleider bij Leesplezier, helpt ons op weg.
Kriebelt het om vanuit jouw afdeling of organisatie een Samenlezen-sessie te organiseren?
Laat je inspireren door Magy De Bie van Antwerpen Leest. De Bie coördineert deze leescommunity en het project Samenlezen. Ze gelooft sterk in cultureel vormend te werken om cultuur tot bij de mensen te brengen. Daarom engageert ze zich professioneel voor projecten als Antwerpen Leest en Samenlezen. Tijdens deze introductiedag deelt ze haar ervaringen en inzichten over hoe Samenlezen niet alleen individuen, maar ook hun gemeenschappen inspireert. Dat doet ze aan de hand van boeiende getuigenissen die haar verbindende methodiek rond Samenlezen illustreren.
Ontdek hier het programma: