Op 6 en 13 mei bereiden we tweemaal een aantal heerlijke
gerechten uit de Braziliaanse keuken. De lessen starten om
19u30 en gaan door in gemeenschapscentrum Kontakt in
Sint-Pieters-Woluwe. Je brengt een keukenschort, aardappelmesje
en keukenhanddoek mee.
Woensdag 6 mei 2020
We starten met een Braziliaanse cocktail op basis van kokosnoot. Dan wagen we ons aan
een mosselvinaigrette. Als hoofdgerecht wordt vis bereid met kokosmelk en geserveerd met
rijst, groenten en frieten gemaakt van maniok. Om af te sluiten bereiden we een passievruchtenmousse.
Woensdag 13 mei 2020
We starten met de typische caipirinha-cocktail. Als voorgerecht wordt het ‘tempura’ met
scampi’s, gevolgd door “feijoada” (gemaakt van varkensvlees en zwarte bonen), geserveerd
met witte rijst en tomatenvinaigrette. En ook de zoetebekken komen aan hun trekken met
‘manja’ gemaakt van kokosnoot.